Usluge Astro Ascelle

Cena jedne vrste horoskopa (natalni, uporedni, kompozitni, solarni, lunarni, diurnalni, horarni...) ili numerološke karte je 40 evra.

Uplate iz Srbije (u dinarskoj protivrednosti) možete izvršiti na račun broj 275000064041162726, banka "Societe Generale", A.D, Beograd-Zemun. Primalac je Tatjana Jovanović PR, a svrha uplate: Izrada horoskopa. Kao poziv na broj upišite vaš matični broj.

Uplate iz inostranstva možete izvšiti preko Western Union-a, na ime i prezime: Tatjana Jovanović, 11080 Zemun-Beograd, Srbija. Kada izvršite uplatu, pošaljite mi MTCN na imejl (desetocifreni broj koji dobijate prilikom uplate). 

Za bliže informacije pošaljite imejl na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili pozovite 064 157 0 597.

 

 

Razlike izmedju 5. i 8. zodijačke kuće

"5. kuća predstavlja seks."

"Nisi u pravu. 8. kuća predstavlja seks!"

Sigurno ste čuli ovakve izjave po forumima i komentarima na fejsbuku. Pa hajde da razjasnimo misteriju 5. i 8. kuće.

Razvoj naše svesti počinje od Marsa u Ovnu, a završava Neptunom u Ribama. Znak Ribe, Neptun i 12. kuća predstavljaju našu podsvest. Znak Ovan, Mars i 1. kuća predstavljaju nas same, odnosno našu svest u svom početnom stadijumu, kada smo dovoljni samima sebi i kada nam niko drugi nije potreban. Zapravo, svi su nam potrebni, ali mi nikoga, osim same sebe, ne primećujemo. Zadovoljno sisamo palac, durimo se i cmizdrimo kada nam neko otme zvečku, a umemo biti i destruktivniji, kada agresivno rušimo i kidamo sve pred sobom, uključujući tek napravljenu kućicu od kocaka i barbikinu glavu. Prepuni smo ideja i snova, ali nas oni drže jedva pet minuta! Naše ideje i želje svode se na: "Mama, kupi mi plavog kucu" i mama bespogovorno odlazi da nam ga kupi. U narednom trenutku smo ponovo odlučni: "Mama, pročitaj mi neku priču", pritom uopšte ne hajući što je mama trenutno u toaletu zbog fizioloških potreba. Mama, naravno, trči ka nama, noseći knjigu u ruci, dok prst već drži na strani kojom željena priča počinje. Ali, tu greši. Time samo čini medveđu uslugu svom detetu, jer Ovan je iznad svega beskrajni romantik i idealista. On čezne za pravom, iskrenom i istinskom ljubavlju, ali poslednje što bi mama trebalo da mu pruži jeste ispunjavanje svakog njegovog hira. Ali, da ne skrećemo s teme. Usput, preterala sam - Ovnovi ne umeju čak ni da pričaju.

Prema tome, Ovan predstavlja onaj deo nas koji nipošto ne bi trebalo da izgubimo, ali čovek je drušveno, mentalno, duhovno i telesno biće, a život nas nagna da se razvijamo dalje, u smeru ostalih potreba. I naših, i onih oko nas. Ovan predstavlja strast, vodjenu duhom, i to siromašnim duhom, sebičnom idejom, dakle strast okrenuta sopstvenim potrebama.

Pored Ovna, postoje još dva znaka vatre, tj. strasti, a to su Lav i Strelac. Lavom vlada Sunce i pripada mu 5. kuća, a Strelcem Jupiter i pripada mu 9. kuća horoskopa. I Pluton je vatren, ali o njemu malo kasnije.

Dakle, znak Lav nalazi se na malo višem stupnju razvoja i predstavlja vatru koja je i dalje okrenuta našim ličnim potrebama, jer on još uvek nema razvijenu svest o interpersonalnim odnosima. Ima je, ali ne u dovoljnoj meri, da bi shvatio pravo značenje reči empatija. Lav tek počinje da uči o tome, plemenitiji je i profinjeniji od Ovna, i zato je u stanju bar prividno da zagreje druge. Lav je ego. I lav je pozornica i sjaj. Lav je dosta sličan Škorpiji, ali i drastično različit od nje. Lav je igra. Dečija igra. Znate ono: Ja sam car, a vi ste mravi, miševi, zečevi i majmuni. Lav je flert. I lav je zaljubljenost. Ali, ne zaljubljenost Ribe. Ne. Lav je isuviše svestan sebe, čak i kada mu gori pod nogama. Jer on isuviše voli sebe. I Lav je suva strast. Strast bez vode i vazduha. Strast bez snage da izleči i transformiše. Da, Sunce je život, ali tek nagoveštaj života. Istinski život počinje tek posle najveće patnje i boli. Najlepše jutro sviće tek posle najcrnje noći. I najveće ljubavi osećaju se tek na samom njihovom izvoru, na samom njihovom dnu. Šta je Sunce u odnosu na život? Jel to beše ona zvezda koja svakog dana uporno i dosadno sija? Ali, šta je smrt u odnosu na život? Ona je... bez nje ne bismo znali ni da život postoji, a kamoli za sve njegove lepote.... Da, najlepše jutro sviće tek posle najcrnje noći. Ali, Lav to ne zna. A i ne treba.
Strelac. Treći nivo strasti. To više nije lavovska, još uvek sebična strast; strast Strelca je produhovljena, široka, a bogami i duboka, a okrenuta je svim ljudima. Ne samo partneru, ortacima i prijateljima ili, pak, javnim neprijateljima, koji svi pripadaju 7. kući, znaku Vage i njihovom ruleru Veneri, planeti lepote, i one spoljašnje i one unutrašnje, planeti harmonije i mira, i planeti pravde i - budućnosti. U suštini, tek, negde, u 7. kući mi postajemo svesni svoje sposobnosti da odlučujemo koga ćemo voleti, pa tako 7. kuća simbolizuje i brak. 7. kuća pre svega predstavlja kuću braka i našeg prvog bračnog partnera. Dakle, Strelac nije okrenut samo sebi (jer je prošao iskustva 1. kuće, znaka Ovna i Marsa), nije okrenut ni samo interpersonalnim odnosima (jer je prošao i iskustva 5, 6, 7. i 8. kuće) - Strelac je okrenut svima. Ali, ovaj znak predstavlja prvu fazu našeg rasta ka transpersonalnim odnosima. Zato je Strelac toliko radoznao, toliko opijen željom za novim saznanjima, jer ko zna šta je i gde je istina koja nas može spasiti!
 
8. kuća, znak Škorpije i Pluton poslednji su nivo našeg putovanja kroz interpersonalne odnose i tek kada zaplovimo podzemnom rekom ove kuće, možemo reći da smo sazreli za dalje putovanje, putovanje ka 9. kući, putovanje ka nekim dubljim vrednostima, putovanje ka onim božanskim u nama. Tek kada umremo, možemo se ponovo roditi. Zato 8. kuću nazivamo pravom kućom braka. Kućom prve bračne noći. Ali, ah... mnogi padaju na tom ispitu. Jer, Pluton je smrt. Ali i samsara, vodjenje ljubavi, seks koji isceljuje i regeneriše. Pluton je lava, Pluton je voda zagrejana do stotog celzijusovog stepena i jedino Pluton može u sebi pomiriti i vodu i vatru. I zato je tako snažan. Šteta je što se mnogi plaše prave ljubavi i odlaze u onu drugu Plutonovu krajnost. U patnju, bol, suze, a ponekad i u pravu, telesnu smrt, i tako se pročišćavaju, umesto kroz ljubav...
 
Dakle, 5. kuća predstavlja optimizam, poletnost, radost, životvornost, predbračne, mladenačke veze, zaljubljenost, sport, potomstvo, a 8. kuća je kuća seksa, odnosno katarze i izlečenja (kroz seks ili patnju), kuća koja opisuje način na koji seksualno reagujemo na partnera, kao i fizikus naših genitalnih organa, duboko poniranje u sopstvenu unutrašnjost i u naše odnose, neprocenjivo blago unutar velikih dubina i još dosta toga.

I iskreno, muka mi je od onih koji pričaju o moralnosti, koja pripada 9. kući, a nisu u stanju osetiti pravu ljubav, već su zaglavljeni negde u 5, a možda čak i u 1. kući. Rastite. Jer, sve što raste i treba da raste...