Usluge Astro Ascelle

Cena jedne vrste horoskopa (natalni, uporedni, kompozitni, solarni, lunarni, diurnalni, horarni...) ili numerološke karte je 40 evra.

Uplate iz Srbije (u dinarskoj protivrednosti) možete izvršiti na račun broj 275000064041162726, banka "Societe Generale", A.D, Beograd-Zemun. Primalac je Tatjana Jovanović PR, a svrha uplate: Izrada horoskopa. Kao poziv na broj upišite vaš matični broj.

Uplate iz inostranstva možete izvšiti preko Western Union-a, na ime i prezime: Tatjana Jovanović, 11080 Zemun-Beograd, Srbija. Kada izvršite uplatu, pošaljite mi MTCN na imejl (desetocifreni broj koji dobijate prilikom uplate). 

Za bliže informacije pošaljite imejl na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili pozovite 064 157 0 597.

 

 

Djordje Balašević

Djordje Balašević je Bik-Blizanac. Na osnovu njegovog ascedenta, odnosno podznaka, rekli bismo da je u pitanju veoma društvena i pričljiva osoba, ali to je samo deo javnog nastupa. Podznak nam uvek govori o načinu na koji nam se osoba predstavlja. Ako, za trenutak, zanemarimo njegov ascedent u Blizancima, koji se javnosti predstavlja kao zabavna i duhovita pričalica i pogledamo suštinu, videćemo vladara ascedenta, Merkura, u 12. kući i Sunce u mirnom Biku, takođe smešteno u 12. kuću. Merkur u 12. kući govori o tome da je Balašević osoba koja voli da vodi miran i tih život, najčešće proveden u pisanju. Ovo potvrđuju i činjenice da je on većinu svojih pesama napisao sam, da je napisao nekoliko knjiga i da je kao mali, kako je izjavio, obožavao da vozi bicikl (pisanje, vožnja... sve je to u simbolici Merkura).

Međutim, ono što upada u oči, to je neaspektovani Merkur. Ljudi sa ovakvim Merkurom izuzetno teško iskazuju svoje mišljenje i misli i neretko su tihi i ćutljivi, ali se jako trude da razviju svoje intelektualne sposobnosti. Prvo, u svim svojim intervjuima, Balašević je miran, tih, mekan. Drugo, Merkur kao vladar ascedenta u 12. kući ukazuje na pisca, što Balašević i jeste. Uz to, neaspektovan Merkur poprima sve osobine znaka u kojem se nalazi i na taj način deluje, pa ne čudi što su njegove pesme prave 'bikovske' (pesme o ljubavi, hrani, ravnici). Istina, njegov Merkur jeste pomalo obasjan Suncem, iako je orbis između ove dve planete 15 stepeni, ali za Sunce poluorbis je malo veći, a i arhetipske energije Sunca i Merkura kod Balaševića su iste. Takođe, ako u obzir uzmemo aspekt kvintila između Merkura i Urana, dobijamo potencijal genijalnog uma koji se kreativnim kanalima, kao što je muzika, može savršeno ispoljiti (budući da kvintil označava aspekt specijalnih talenata).
Naravno, vrlo je važno uzeti u obzir i njegov Mars u Blizancima, koji se nalazi na samom ascedentu, što mu daje određenu intelektualnu prodornost, odnosno energiju koja je pod vlašću intelekta, pa ne čudi što se Balašević, pre svega, probija intelektom, uprkos tome što nikada nije imao želju da se previše medijski eksponira.

Vladar 7. kuce, Jupiter u 12. kući (ili u dobrom aspektu s planetama u 12.) ukazuje na to da mu supruga Olivera konstanstno pruža podršku iz senke, tj. da je oličenje one: "Iza svakog uspešnog muškarca stoji žena". Balaševićeva Venera je u konjukciji s njegovim Mesecom u Ovnu, a ova konjukcija je u kvadratu sa Uranom i opoziciji sa Saturnom, što ukazuje na izvesne probleme u braku, ali su oni, uprkos svemu, ipak uspeli da se izbore i sa sobom i sa drugima. To je samo dokaz da loš apekt Venere i Urana u horoskopu ne mora nužno označavati razvod. Takođe, ne smemo zanemariti Balaševićevo Sunce, koje se nalazi u fiksnom Biku, što mu osećanja čini postojanim i trajnim.

Balašević u svojim pesmama opeva nesrećne ljubavi. Na to ukazuje njegova opozicija Venere sa Neptunom i Saturnom. Postoji u njemu jedan deo koji transcendira ovozemaljski nivo postojanja i obitava u nekom savršenom svetu, gde vlada ljubav, ali ta ljubav je nesrećne sudbine i prva asocijacija na nju je zima života. Ipak, konjukcija Neptuna i Saturna u 5. kući, kući kreativnosti, savršeno je iskorišćena, jer je Balašević sve svoje snove (Neptun) pretočio u pesničku formu i od toga napravio delo neprolazne vrednosti, u kojem svako od nas može da se prepozna i koje svaka nova generacija prihvata sa istim žarom kao i prethodna. Ovome u prilog ide i činjenica da mu Neptun vlada 11. kućom, kućom najdaljih i najvećih ideala, a Saturn 10. kućom, kućom karijere, odnosno životnog vrhunca.