Usluge Astro Ascelle

Cena jedne vrste horoskopa (natalni, uporedni, kompozitni, solarni, lunarni, diurnalni, horarni...) ili numerološke karte je 40 evra.

Uplate iz Srbije (u dinarskoj protivrednosti) možete izvršiti na račun broj 275000064041162726, banka "Societe Generale", A.D, Beograd-Zemun. Primalac je Tatjana Jovanović PR, a svrha uplate: Izrada horoskopa. Kao poziv na broj upišite vaš matični broj.

Uplate iz inostranstva možete izvšiti preko Western Union-a, na ime i prezime: Tatjana Jovanović, 11080 Zemun-Beograd, Srbija. Kada izvršite uplatu, pošaljite mi MTCN na imejl (desetocifreni broj koji dobijate prilikom uplate). 

Za bliže informacije pošaljite imejl na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili pozovite 064 157 0 597.

 

 

Čovek kao harmonična celina

Mislim da nema osobe koja nije čula za Sfingu, drevno mitološko biće, koje potiče još iz tradicije starog Egipta, a koje se kasnije pronosilo kroz mitologiju, kulturu, umetnost i filozofiju stare Grčke, Indije i drugih civilizacija. Ona se sastoji od ljudske glave (Vodolija), poprsja lava (Lav), orlovih krila (Škorpija) i stražnjeg dela (Bik). Sfinga sadrži u sebi tajnu prirodnog kosmičkog principa, oličenog u četiri ključna znaka zodijaka, od kojih svaki predstavlja jedan od tipova temperamenta, jedno od ćetiri nivoa ljudskog postojanja, jedno godišnje doba i jedno društveno uredjenje (četiri elementa: vatra, vazduh, zemlja i voda).

Drugim rečima, na astrološkoj osi ASC-DC-MC-IC ili Lav-Vodolija-Bik-Škorpija prepoznajemo čovekov krst koji ga prati kroz život. S jedne strane, imamo čovekovu suštinu, ono kakav je on ustvari (Lav), a s druge um (Vodolija). To dvoje je u konfliktu sa, na jednoj strani - čulima (Bik), a na drugoj sa emocijama (Škorpija).

Da biste postali kompletno biće, prvo morate poznavati Saturn. Saturn je planeta koja je najtipičnija za element zemlje. Vlada 10. zodijačkim znakom Jarca i simboliše granicu izmedju neba i zemlje. To je negde i logično, ako znamo da je to poslednja planeta vidljiva golim okom, a, figurativno i psihološki, utiče na naš osećaj reda, rada, discipline, odgovornosti i forme. Upravo je Saturn (s dobrim Marsom) zadužen za materijalizaciju svega što pomislimo, osetimo i nameravamo. Ali, i za odgovornost za sve naše postupke (Saturn je, pored Merkura, Jupitera i Urana, planeta intelekta).
Medjutim, ni zemlja, sama, nije dovoljna. Morate biti svesni postojanja 4 elementa u prirodi, a to su vazduh, vatra, voda i zemlja. Šta nam vredi razum, ako nemamo srce? Šta nam vredi vatra, ako nemamo zemlje? Isto tako i 3 modaliteta: kardinalnog, fiksnog i promenljivog. Kardinalni znakovi najavljuju godišnja doba i odgovaraju kardinalnim kućama u kosmogramu (1, 4, 7. i 10.) i, s tim u vezi, predstavljaju one tipove ličnosti (ili njene delove) koji uvek imaju ciljeve i kada ostvare jedan, sebi postavljaju novi cilj. Fiksni znakovi predstavljaju stabilne periode godišnjih doba i tu su da ostvare naše ciljeve, ali i da se drže ostvarenog (odgovaraju im 2, 5, 8. i 11. kuća horoskopa). Promenljivi znakovi su analogni prelaznim godišnjim dobima (i 3, 6, 9. i 12. kući) i ne znaju gde bi pre! Nije zgoreg znati i osobine svakog znaka zodijaka, premda svako od nas ima sopstveni način izražavanja.

Mi smo svi više-manje sastavljeni od svih znakova, modaliteta i elemenata. Medjutim, postoje i razlike medju nama. Natalna karta je nešto kao otisak prsta na ruci. Ima i onih koji se bitno razlikuju od većine, zbog, npr. potpunog odsustva elementa zemlje, promenljivog modusa ili znaka Ovna. Ili, pak, zbog toga što su im skoro sve planete u 9. kuci. Itd. Ali, upravo nam naša razlicitost, veća ili manja, može pomoći da uvidimo i nadoknadimo ono što nam nedostaje i pokušamo da, na neki način, te osobine razvijemo.

Naravno, isto važi i za aspekte. Ukoliko imate kvadrat Venere i Marsa, najbolje je da se družite s onima koji izmedju ovih planeta imaju sekstil ili trigon.