Usluge Astro Ascelle

Cena jedne vrste horoskopa (natalni, uporedni, kompozitni, solarni, lunarni, diurnalni, horarni...) ili numerološke karte je 40 evra.

Uplate iz Srbije (u dinarskoj protivrednosti) možete izvršiti na račun broj 275000064041162726, banka "Societe Generale", A.D, Beograd-Zemun. Primalac je Tatjana Jovanović PR, a svrha uplate: Izrada horoskopa. Kao poziv na broj upišite vaš matični broj.

Uplate iz inostranstva možete izvšiti preko Western Union-a, na ime i prezime: Tatjana Jovanović, 11080 Zemun-Beograd, Srbija. Kada izvršite uplatu, pošaljite mi MTCN na imejl (desetocifreni broj koji dobijate prilikom uplate). 

Za bliže informacije pošaljite imejl na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili pozovite 064 157 0 597.

 

 

Ljubav je...

Iako sumnjam da ćemo uspeti da demistifikujemo jedan tako složen psihološki proces i pojavu kao što je ljubav, hajde da ipak pokušamo da joj pridjemo iz astrološkog ugla.

U nekoliko navrata smo pominjali da su Bog i istina celina. Čovek je celina. U astrološkom smislu, čovek se sastoji od znakova, planeta, aspekata i kuća. Svi znakovi, planete i kuće podeljeni su prema elementu i modalitetu. Tako je, npr, Ovan vatreni znak, Jupiter (pogotovo u Lavu) vatrena planeta, a 5. kuća - vatrena kuća. I svaki znak, planeta, aspekt i kuća podjednako su važni.

Često se pitamo šta je (partnerska) ljubav i zašto volimo nekog ili nešto. Vrlo često ne nalazimo, niti dobijamo odgovor. Jer ljubav bez vode i vatre ne opstaje, a duši ne trebaju racionalni razlozi za ono što oseća. Planete koje postavljaju pitanja i daju, iznalaze odgovore su planete intelekta, a to su; Merkur, Jupiter, Saturn i Uran. Kada su u pitanju znakovi, to su Blizanac, Devica, Vaga, Strelac i Vodolija. Na primer, ako nekog pitate zašto voli svoje dete, reći će vam: "Pobogu, kakvo je to pitanje! Pa jednostavno ga volim!" To znači da je iz njega progovorila voda, odnosno Mesec, Pluton, a moguće i Neptun, jer roditelji često idealizuju svoju decu. Ali baš ovde, kod Neptuna, treba da uključimo planete intelekta.

Naime, ako volite svog partnera, a niste sigurni zašto i želeli biste da saznate, obratite se pomenutim planetama. Najpre Saturnu. Saturn je bog i batina kada su u pitanju partnerski odnosi i prvo što će vas čika Saturn upitati jeste: "Da li je ta osoba dala sve najbolje od sebe, na svim životnim planovima, kako bi na ovom svetu bila od koristi i sebi i drugima?" Proverite. Da li je vaš partner osvojio sopstvene vrhove ili nije iskoristio ni desetinu svojih potencijala? Potom se obratite Uranu, koji će vas pitati: "Da li je ta osoba humana, otvorenog uma i spremna da se žrtvuje za dobrobit čovečanstva, makar tome morala da podredi i emocije? Da li vas ona voli zbog emocija ili zbog vaših vrlina?" Zatim i njegov odgovor zapišite na papir. Nakon toga, otidjite do Jupitera. Jupiter će vas pitati: "Da li je ta osoba spremna da uči, kako bi proširila svoje vidike? Da li je obrazovana? Produhovljena? Bogata?" I najzad, pitajte i Merkura šta misli o vašem partneru, a on će vam reći: "Ako je ta osoba komunikativna, druželjubiva, vaspitana i kulturna, od mene imaš zeleno svetlo!"

Naravno, niko vas ne obavezuje da radite sve ovo. Ako vam je voda dovoljna, uživajte u njoj! (Istina, nekima je dovoljna samo zemlja, ali o pornografskoj industriji nećemo ovog puta). Mi, medjutim, mislimo da bi u svaki odnos trebalo uključiti i emocije i razum. Time naša slika o nekome ili nečemu biva izoštrenija i potpunija. Na osnovu čega biste, inače, mogli da izaberete jednu od dve osobe koje vam se dopadaju? (osim ako ne želite da budete sa obe). Na osnovu toga koju više volite? U redu. Ali, ako je osoba koju volite više za nijansu lošiji ili neiskusniji čovek, mislim da biste joj svojim izborom samo učinili medveđu uslugu. To ne znači da treba da prestanete da je volite, već samo da treba da je - stvarno volite! Dakle, izbacite rečenicu: "Volim je/ga bezobzira na sve!" i počnite istinski da je volite.

Ovakve greške se često dešavaju i u odnosima roditelj - dete. Majke, npr, običavaju da povladjuju svojoj deci, ali takav odnos deca malo cene. Prema rečima psihologa, a sa time se slažu i astrolozi, deca ovakvo ponašanje ne doživljavaju kao ljubav, već kao nezdrav emocionalni odnos. A i religija nas uči: "Voli druge, kao samoga sebe." I zato, ako se pitate zašto nekoga volite, uključite emocije (koje su izuzetno važne i bez kojih nema celovitog odnosa), ali i razum. Ne kaže naš narod uzalud: Ko više zna, više i ume!

Da svedemo. Osim vode i zemlje, za ljubav, i za seksualnost koju ona uključuje, a kao jednu od integralnih delova svakog čoveka, potrebni su i vatra i vazduh. Vatra simbolizuje strast, želju za životom, volju i energiju, a vazduh - intelekt. Predstavnica vazduha, tacnije, jedna od predstavnica, a ujedno i najvažnija, jeste planeta Venera (u Vagi). Ona je lepota, ali, pre svega, lepota uma (pa i duha i emocija, budući da joj prethode Mesec i Sunce), zatim lepota izražavanja, lepota ponašanja, lepota jednog odnosa, lepota kao sklad, a onda, kao projektovana, lepota svega što je lepo i na fizičkom nivou. Venera simbolizuje lepotu u najširem, a ujedno, i u najužem smislu te reči, a iz lepote proizilazi i zadovoljstvo. Venera simbolizuje mentalni sklad izmedju dve osobe, a ovaj sklad mogu postići samo osobe koje su emocionalno zrele i koje su spremne na saradnju. Upravo stoga, Venera zastupa 7. kuću, kuću braka, koja je preko puta 1, a brak nalaže konstruktivno korišćenje ove planete. I ne samo nje, već i Saturna, njenog pomoćnika, koji vam u 7. kući tiho, ali odlučno šapuće: "Spustite se na zemlju. Budite odgovorni. Jedan partner vam je sasvim dovoljan." Bez Venere (i Saturna), Meseca, a potom i Plutona, bez Marsa i Sunca, i, najzad, bez Venere u Biku i Merkura u Devici niti jedna ljubav se ne može nazvati ljubavlju! Samo uz pomoć ovih planeta možemo otključati vrata raja i krenuti putem nekih viših nivoa ljubavi...

A to, u prevodu znaci, da ako naučimo da volimo sebe, svoje bližnje i svog erotskog partnera, moći ćemo da naučimo i šta predstavlja bezuslovna ljubav, tj. ona ljubav koju poklanjamo celom svetu ne očekujući ništa za uzvrat.