Usluge Astro Ascelle

Cena jedne vrste horoskopa (natalni, uporedni, kompozitni, solarni, lunarni, diurnalni, horarni...) ili numerološke karte je 40 evra.

Uplate iz Srbije (u dinarskoj protivrednosti) možete izvršiti na račun broj 275000064041162726, banka "Societe Generale", A.D, Beograd-Zemun. Primalac je Tatjana Jovanović PR, a svrha uplate: Izrada horoskopa. Kao poziv na broj upišite vaš matični broj.

Uplate iz inostranstva možete izvšiti preko Western Union-a, na ime i prezime: Tatjana Jovanović, 11080 Zemun-Beograd, Srbija. Kada izvršite uplatu, pošaljite mi MTCN na imejl (desetocifreni broj koji dobijate prilikom uplate). 

Za bliže informacije pošaljite imejl na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili pozovite 064 157 0 597.

 

 

Tradicionalna astrologija Vs. moderna astrologija

Tradicionalna i moderna astrologija su nedeljive, komplementarne i medjusobno zavisne. Drugim rečima, da nije bilo tradicionalne, ne bi bilo ni moderne astrologije. I ko zna, možda će jednog dana, ili ubrzo, da se oformi grupa astrologa neoromantičarske orjentacije u astrologiji, a možda i grupa astrologa postmodernističkih težnji. Gde je kraj? Nema ga. Jer, kada završimo sa jednim ciklusom, prelazimo na sledeći nivo - u naredni spiralni krug. Sve to, pod uslovom da smo savladali lekcije prvog nivoa. I što dublje poniremo u sebe, otkrivamo Hiron, Uran, Neptun, Pluton, Ceres, Quaoar, Sednu i ostale planete i nebeska tela. Svako od njih predstavlja jedan deo nas i ispoljava se u sopstvenoj simbolici. Da li su nam potrebni? Jesu, jer čovek je složeno biće, istančanih psihičkih impulsa i što bolje bude upoznao sebe, biće mu lakše da se kreće kroz život.

Poznajem momka koji ima Jupiter u Vodoliji u 6. kući u recepciji sa Uranom u Strelcu. On, inače, ima čitav stelijum u Strelcu (koji uključuje 4 planete), i, pogadjate - završio je doktorske studije. Medjutim, a kako to kod nas obično biva, dugo nije mogao da nadje posao. Bezuspešno je konkurisao za posao nastavnika po školama i u momentu kada je od svega odustao, pojavila sam se ja i pogledala mu natal. Savetovala sam mu da ne konkuriše bilo gde, već da se ograniči na škole koje su u simbolici Jupitera u Vodoliji u recepciji sa Uranom u Strelcu. Srećom, poslušao je savet jednog Jarca, te je za posao profesora engleskog konkurisao u tehničkoj školi. I bi primljen. Danas je uspešan profesor, koji saradjuje i sa institutom SANU, i zadovoljan je. Gde bi mu tek bio kraj da sam mu ispričala priču koju potpisuju njegove dalje planete, asteroidi, zvezde...

Dakle, ukoliko želite i ukoliko ste spremni, a bilo bi poželjno i korisno, krenite put sebe i upoznajte svaki deo i aspekt vaše ličnosti. Ako ne želite, nije problem. Ali, ukoliko su vam neke od transsaturna ili neko drugo nebesko telo loše aspektovani, u životu će vam stalno iskrsavati problemi, a nećete znati gde im je uzrok, već ćete lečiti njihove posledice.

Sve ovo se može potvrditi i u praksi. Zapravo, praksa je osnovno polazište svih astrologa. I tradicionalista i modernista. Jedan pozitivan primer upoznavanja sa samim sobom već sam navela. A vi... pogledajte samo ascedent. Samo to. Pogledajte sve koji u 1. kući imaju Urana, Neptuna, Plutona, Hirona, Ceres ili ma koju daleku planetu. Ili sve njih zajedno. Ili dve od njih u 1. kući. Ili u 7. Ili Urana u 1, Plutona u 7. kući. Pogledajte i koliko su ove planete aspektovane, posebno sa ascedentom ili vladarem ascedenta. Ali, ako vam je, za sada, preteško da razumete na koji način da pravilno sintetišete daleke planete i identifikujete najtipičnije fizičke karakteristike neke osobe na osnovu ovog drugog kriterijuma, pogledajte samo 1. i, eventualno, 7. kuću. Pogledajte kako osoba koja ima Urana, Neptuna i/ili Plutona u 1. kući izgleda i zrači. To će vam biti dovoljno.
Što se tiče tradicionalnih kriterijuma za odredjivanje dostojanstava planeta po znacima i kućama, moram da primetim sledeće. Mnogi astrolozi razmišljaju po principu: sve što je staro i provereno, dobro je. Ali, panta rei. Sve teče i sve se menja. Naša saznanja se obogaćuju iz dana u dan. Morate to uzeti u obzir. Tako je u svim naukama. Teorija relativiteta Alberta Ajnštajna i Marije Kiri nije opstala, jer je oborena. Zakoni se menjaju kako čovek napreduje. Ali, ne bez Božije volje. Čovek je, kao što rekoh, složeno biće, a istina je tamo negde i veoma je dobro sakrivena, iako je, zapravo, vrlo jednostavna i očigledna. A nova otkrića pomažu nam da tu istinu još jasnije sagledamo. Ovo, naravno, ne znači da treba da zanemarimo saznanja Ptolomeja, Berosa, Platona, Dija, Bonatija, Al-Birunija i ostalih starijih astrologa, ali i novijih, kao što su Leo, Karter, Grin, Hend, Froli... Pa mnoge istine koje su izrekli još Platon i Aristotel, pa i Solomon, ako ćemo dalje ili...., i dalje važe! Ali, saznanja treba obogaćivati novim informacijama, na platformi onih starih. Neke od njih treba odbaciti, neke preinačiti, a neke sačuvati. Zašto Venera ne bi trebalo da bude egzaltirana u 5, nego u 12. kući? Odgovor je vrlo jednostavan. Ljubav je jedinstvo dva neba, dva duha sa zemljom. Venera je vazdušna planeta. Ona nema veze sa vatrom. Bar ne sama po sebi. Prava, zemaljska partnerska ljubav, podrazumeva poštovanje, diplomatiju, zdravu komunikaciju, medjusobni trud. Zato je Saturn i egzaltiran u Vagi i u 7. kući. Red, rad i disciplina su njegova poslastica. A Venera u kontaktu sa Saturnom redovno doprinosi trajnosti bilo kojeg odnosa. A Neptun i njegova, 12. kuća, predstavljaju višu oktavu Venere. Onu transpersonalnu, nematerijalnu, ljubav, koju delimo sa celim Univerzumom. Venera u 12. kući zaista voli. Naravno, ne treba u pitanja 12. kuće uplitati platonske ljubavi i ostala čuda čovekovog racija. Ili, pogrešno upotrebljenog racija. Platonska ljubav izmedju partnera, doduše, može postojati na početku odnosa, ali to nam, ovde na Zemlji, nije cilj. Venera simbolizuje zemaljsku partnersku ljubav. Zato njen simbol i jeste sastavljen od kruga na krstu. I to nije nikakva izmišljotina. To nije metafizika. To je deo čoveka, koji ga sa svim ostalim njegovim delovima čini kompletnim. Sve planete i sva ostala tela su u nama. Dakle, Veneri je bliska duša, bliska joj je voda, vatra je samo prateća manifestacija ljubavnog odnosa. Ona simbolizuje novi život, a on se radja tek kada su suprotnosti spojene, tek kada se ljubav ostvari. Zato je i Mesec egzaltiran u Biku, odnosno u Vagi. 

Ono što je takodje važno istaći to je da kretanje po vertikali, odnosno prodiranje u dubinu, nipošto ne znači odvajanje od realnosti. Radite na sebi, ali uporedo sa tim i živite. Ne zaboravite na zemlju, ne zaboravite na Saturn. On je tu da biste u ovom životu dali ono najbolje od sebe, i u materijalnom, i u duhovnom pogledu, ali u granicama kojima smo omedjeni. Možemo delovati Uranom, Neptunom, Plutonom i ostalim delovima naše ličnosti, ali samo ako smo pre toga u sebe, i na pravilan način, integrisali Saturn.

I još nešto. Moderno ne podrazumeva nešto što je trenutno popularno ili u trendu, kako se to u poslednje vreme često naziva, kao ni ono što je kič, šund, čista komercijala. Ove reči nisu sinonimi modernom. Moderno nije nešto što je, eto tako, novo, a sa sobom ne nosi kvalitet, bar mrvu duše i ostrašćenosti za ono što radimo. Biti moderan znači biti napredan, biti napredne svesti, otvorenog uma za nova saznanja koja će nam olakšati život i komunikaciju sa svetom oko nas, pomažući nam da shvatimo njihove tajne. Zato imamo Jupiter i Uran. Ali, Uran... ah ko će razumeti te Vodolije! Ali, kada je konstruktivno upotrebljen, onda je vrlo, vrlo produktivan.