Usluge Astro Ascelle

Cena jedne vrste horoskopa (natalni, uporedni, kompozitni, solarni, lunarni, diurnalni, horarni...) ili numerološke karte je 40 evra.

Uplate iz Srbije (u dinarskoj protivrednosti) možete izvršiti na račun broj 275000064041162726, banka "Societe Generale", A.D, Beograd-Zemun. Primalac je Tatjana Jovanović PR, a svrha uplate: Izrada horoskopa. Kao poziv na broj upišite vaš matični broj.

Uplate iz inostranstva možete izvšiti preko Western Union-a, na ime i prezime: Tatjana Jovanović, 11080 Zemun-Beograd, Srbija. Kada izvršite uplatu, pošaljite mi MTCN na imejl (desetocifreni broj koji dobijate prilikom uplate). 

Za bliže informacije pošaljite imejl na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili pozovite 064 157 0 597.

 

 

Hiron i Zeitgeist

Planetoid Hiron otkriven je 1. novembra, 1977. godine. Prečnik mu je procenjen na oko 100 do 400 km, mada prema nekim izvorima dostiže 100 do 400 milja. Vreme orbite mu je od 49 do 51 godinu. Putanja mu je ekscentrična, jer ga ometaju susedni Saturn i Uran, izmedju kojih je smešten. U svakom znaku se zadržava oko 3 godine, ali u nekima i duže - u Ribama i Ovnu se zadržava i do 8 godina! Hiron je u domicilu u Strelcu, u egzilu u Blizancima, egzaltiran je u Devici, a u detrimentu je u Ribama.

Da nema Hirona, ne bismo znali šta znači biti istinski saosećajan. Saosećajan u božanskoj, bezuslovnoj formi. Neptunovskom energijom možemo izlečiti druge, ali najpre lečeći sebe. Osim toga, uticaj Neptuna je više sublimiran, apstrahovan, gotovo iluzoran. Hironovu bol, sa druge strane, možemo izlečiti iskljucivo lečeći druge. Uticaj Neptuna i Hirona možemo uporediti sa bajkama. Ako je fokusiran na svoj cilj (potraga za princom/princezom i venčanje sa njim/njom), glavni junak će morati da prodje kroz mnoga iskušenja pre nego što stigne do cilja. Ako, pak, ne misli o cilju, već prosto odlazi u svet, "trbuhom za kruhom", na putu će sretati mnoštvo neobičnih stvorenja kojima će nesebično pomagati, a za koje ni ne sluti da će ga odvesti pravo ka carskom položaju i princezi.

Dakle, da bismo postali bogovi na zemlji, moramo žrtvovati svoju besmrtnost, jer ćemo samo na taj način moći da pomognemo drugima, a samim tim okončamo i sopstvenu patnju. Baš kao i mitološki kentaur Hiron, koga je otrovna Heraklova strela pogodila u nogu, dakle, u životinjski deo njegovog tela, i koji je, budući da je bio besmrtan, zamolio svog polubrata, Zevsa (Jupitera) da zameni mesto sa smrtnim Prometejem i okonča svoje muke, a čovečanstvu podari vatru.

Naš imperativ je, kada je u pitanju Hiron, da se suočimo sa svojim bolom na najprimarnijem nivou, da bismo ga mogli prevazići. Ova suočenja se, najčešće, dešavaju usled Hironovih tranzita na njegovu natalnu poziciju, ali i usled tranzita ostalih planeta na natalni Hiron. Tada nam je dato da prepoznamo svoje strahove, komplekse, kompulzije i bolesti i pretvorimo ih u protivotrov, tako što ćemo njima lečiti one kojima smo potrebni.

Hiron je, dakle, bitan na transpersonalnom nivou postojanja, jer nam pomaže da, lečeći druge, privedemo kraju i svoju patnju. Drugim rečima, naš bol može izlečiti samo neko ko nam je sličan. Hiron predstavlja bolnu tačku našeg horoskopa, koja, ukoliko je preusmerimo u pravcu konstruktivnog delovanja, može biti izvor naše najveće moći. Na primer, osoba sa Hironom u 1. kući horoskopa može da se oseća nesigurno u pogledu svoje ličnosti i svoje svrhe, ali zato može biti savršen podstrek drugima da se izraze, i to na najbolji mogući način! Nju, sa druge strane, može izlečiti neko ko takodje ima Hiron u 1. kući ili u Ovnu. Naša bolna područja, medjutim, nisu predstavljena samo znakom i kućom u kojima se nalazi naš Hiron, već i planetama koje aspektuje. Ukoliko vam se Hiron, npr, nalazi. u 7. kući, može se tumačiti kao da je u konjukciji sa Venerom. Ali ukoliko, pritom, aspektuje i Veneru, može se reći da je princip Venere u takvom horoskopu vidno povredjen, te da će život nosioca takvog horoskopa biti često toniran Venera-Hiron mikrotemama. Takodje, Hiron u Biku ili u 2. kući (ili u oboje) ukazuje na to da vam je bolna tačka novac, kao i sve materijalno. Može se izlečiti, npr, humanitarnim radom. Nikako pohlepom, jer to proizvodi jos veću patnju. Ili, npr. vaš sistem vrednosti, koji je tokom vašeg života nailazio na nerazumevanje, ali zato niko bolje od vas ne može usmeriti druge da izgrade sopstveni sistem vrednosti.

Hiron u horoskopu može od nas načiniti žrtve sopstvene sudbine, pritajene ili otvorene agresije, usmerene ka sebi ili drugima, ali, zahvaljujući Hironu, možemo postati i savetnici, učitelji ili iscelitelji. Samo je vaš izbor da li ćete svojoj bolnoj tački dozvoliti da vas vodi i uništi ili ćete je kreativno iskoristiti.

U godinama koje slede, tranzitni Hiron će obrazovati konjukciju sa tranzitnim Neptunom u Ribama, sekstil sa tranzitnim Plutonom u Jarcu i sekstil sa tranzitnim Saturnom u Škorpiji! Ova konstelacija pravi je dar Boga, jer se ovako nešto ne vidja svakodnevno na nebu. Šta nam ovo govori?

Usudiću se da na ovo pitanje odgovorim konsultujući i praktična i teorijska znanja, ali i intuiciju. Čini mi se da, gotovo, sasvim jasno mogu prodreti u suštinu trenutnih nebeskih poruka, budući da mi je natalni Merkur u znaku Strelca u 3. kući i obrazuje konjukciju sa Neptunom, kao i sekstil sa Plutonom, a da mi je natalni Hiron u Biku, u 8. kući. Pokušaću da vam dam praktične odgovore na suštinska zbivanja, na koja je potrebno da obratite pažnju.

U prvom redu, tranzitni Hiron će dosta dugo obrazovati konjukciju sa Neptunom u Ribama. Ovo je slika samog Boga. I to, ranjenog Boga. Božije lice gleda pravo u nas, uplakanim očima... Neptun je, doduše, u svom sedištu, ali Hiron je u padu i poprilično je dubiozan. Moglo bi se reći da je ovo slika ranjenog Boga, čija ga patnja polako, ali sigurno, vodi ka dezintegraciji. Ovaj aspekt se poklapa sa erom Vodolje, u kojoj ćemo hrišćanskog boga zameniti nekim drugim bogom, ali, posmatrajući u širem društveno-istorijskom kontekstu, može se reći da nam konjukcija Neptuna i Hirona govori o povredjenom božanskom principu, ma kako ga nazivali i ma čime ili kime ga predstavljali. Bog u nama i oko nas plače. Pogledajte ga. Možda je pravo vreme da zaronite duboko u sebe i priznate, pre svega samima sebi, šta je to što vas muči. Da se iskreno pokajete za svaki počinjeni greh i pročistite se, a zatim, da u novom, pročišćenom duhu krenete putem nove karme. I da razmisljanja o eventualnim lošim namerama koje stoje iza globalizacije zamenite pozitivnim razmišljanjima o svetu u kojem smo svi jedno i u kojem smo jedni drugima potrebni. Danas nam je, više nego išta, potrebna medjusobna ljubav, a vaš natalni Hiron će vam pokazati u kojem pravcu treba da delujete.
Sledeći aspekt koji će tranzitni Hiron dosta dugo obrazovati jeste trigon sa Saturnom u Škorpiji. Uplašeni ste? Mislite da ste ludi? Nedostojni života? Ne. To je samo varka. Sve što, zapravo, treba da uradite jeste da reorganizujete svoj život. Da unesete malo više discipline, reda, stabilnosti, strukture i odgovornosti u svakodnevicu. Na ovaj način omogućićete sebi, ne samo da preusmerite energiju Saturna u pozitivnom smeru, već i da, podržani dobrim aspektom Neptuna iz Riba, materijalizujete i vaše najdalje snove. Jer, da bismo ostvarili dobru perspektivu i omogućili pozitivnim uticajima da prodru u našu svest, a samim tim i u naš život, moramo, najpre, otpustiti ono što je dotrajalo ili ono što je negativno. Ako vam Saturn, npr, tranzitira 5. kućom, kvadrirajuci, pritom, vašu natalnu Veneru, a Neptun 9, aktuelne ljubavne rane i zbunjenost na planu društvenih i/ili bračnih odnosa, kao i na planu vaše životne filozofije, najkonstruktivnije ćete izlečiti ako se budete posvetili deci ili davno zaboravljanom hobiju. Možda vaš stari, zanemareni talenat za muziku čeka mnogo slomljenih srca. Razmislite o tome.

I najzad, još jedan spori tranzit fatalizovaće našu realnost, a to je sekstil tranzitnog Hirona i tranzitnog Plutona u Jarcu. Možda niste vični Plutonskim temama, ali reku u vama nećete moći zaustaviti. Ma koliko da je potiskujete, ona će pronalaziti načine da teče, i na kraju će eruptirati iz vas poput najjačeg vulkana, pritom vas temeljno transformišući. Nemojte bežati od Plutona. Pomirite se s njim i zagrlite ga kao najboljeg prijatelja. Ne plašite se svoje seksualnosti. Ali je nemojte ni brutalno koristiti. Osvestite je. Možda ćete shvatiti da je vreme da posetite i neke više nivoe vašeg bića, a možda i to koliko ste usamljeni i u disbalansu, a balans nam je neophodan kako bismo bili celoviti. Istina, svi smo manje-vise različiti i postoje oni sa dosta seksualne energije, kao i oni sa manje seksualne energije. Ali ni Pluton ne označava samo seksualne emocije. On obuhvata naše najdublje, najprimarnije nivoe, a tamo se nalaze i strahovi, pa i kompulzije. Sve ono čega se najviše plašimo, sve ono čega se najviše stidimo i sve ono što najviše želimo. Osvestite to. Zatim uzmite ono što vam je potrebno, a što se ne kosi sa moralom, savešću i prirodom, i iscelite time one kojima je vaša pomoš potrebna. Ako se, recimo, osećate neprivlačnima, možda je vreme da postanete savršeni seksualni terapeut. A s obzirom da je Pluton u Jarcu, moguće je da će vas baš ovaj izbor odvesti na vrhove o kojima niste ni sanjali. Ili, pak, sredite grob vaše bake. Ili, povedite nekog na rafting Tarom. Ili, proučavajte astrologiju. Mogućnosti su beskrajne. Baš kao i astrosimbolika.

Da rezimiramo. Saturn je u Škorpiji, Pluton je u Jarcu i Neptun je u Ribama. Voda, voda i samo voda. I Hiron. Izlečite svoja ranjena osećanja, pomažući drugima da ih izleče. Ne rušite mostove za sobom. Hiron je jedini most koji vas spaja sa vašom transpersonalnošću. Nije to čak ni Venera, koja pruža, ali i traži, pa čak ni Neptun, suviše suptilan za zemaljski život. Hiron je ono što pruža pomoć, bezuslovno i bespovratno, i to ovde, na Zemlji, a viši je i od samog života. U godinama koje slede, akcentovaće naš osećajno-telesni deo, pozivajući nas da, u vremenima robotizovane svesti, ipak ne zaboravimo na celinu od koje potičemo i kojoj dugujemo.