Usluge Astro Ascelle

Cena jedne vrste horoskopa (natalni, uporedni, kompozitni, solarni, lunarni, diurnalni, horarni...) ili numerološke karte je 40 evra.

Uplate iz Srbije (u dinarskoj protivrednosti) možete izvršiti na račun broj 275000064041162726, banka "Societe Generale", A.D, Beograd-Zemun. Primalac je Tatjana Jovanović PR, a svrha uplate: Izrada horoskopa. Kao poziv na broj upišite vaš matični broj.

Uplate iz inostranstva možete izvšiti preko Western Union-a, na ime i prezime: Tatjana Jovanović, 11080 Zemun-Beograd, Srbija. Kada izvršite uplatu, pošaljite mi MTCN na imejl (desetocifreni broj koji dobijate prilikom uplate). 

Za bliže informacije pošaljite imejl na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili pozovite 064 157 0 597.

 

 

Članci

Astrologija (grč. άστρον: zvezde, λόγος: beseda, učenje)

"Čovek je inkarnacija zvezda, a zvezde inkarnacije ljudi koje žive i kreću se, jer ljubav upravlja svim prostranstvima. Simbol kosmičkog poretka je najjači magijski simbol i predstavlja opšte jedinstvo, a ko ga razume, zna ko smo, odakle dolazimo i kuda idemo."

"Osnovni zakon hermetizma je zakon analogije ili Hermesov zakon. U literaturi ovaj zakon poznat je i pod imenom Zakon Hermesa Trisonegistosa, koji je njegov mitski tvorac. Negde se sreće i pod imenom Zapis sa smaragda. Zakon analogije (...) glasi: Kako je gore, tako je dole. A kako je dole, tako je gore. Ničeg jednostavnijeg od ovakve formulacije, iza koje se krije beskonačno polje praktične primene." (Slavinski, "Ključevi psihičke magije").

Astrologija je stara, prastara naučna disciplina, stara verovatno koliko i sam čovek. Najraniji zapisi o astrologiji stari su preko 5000 godina. Već razradjena astrološka načela prvi put su pronadjena u Vavilonu, Kini, Indiji i Egiptu, u vreme kada se tragovi astronomije jedva naziru. Astrologija i astronomija bile su, zapravo, jedna nauka. Potom se astronomija razvila iz astrologije, kao grana koja se bavi posmatranjem i proučavanjem nebeskih tela i njihovih međusobnih položaja.

A šta su ti prvi zvezdoznalci želeli da nam poruče? O suštini čoveka, o jedinstvu svega kosmosa... Dugo se o tome spekulisalo. Jedni su mislili da je astrologija nastala iz mnogobožačkih religija, odnosno, iz vremena kada je svakom bogu pripisivana neka planeta ili zvezda. Drugi su mislili da su mnogobožačke religije nastale iz astrolatrije, odnosno, obožavanja zvezda. Danas se, međutim, pouzdano zna da je čovek mikrokosmos, odnosno, odraz makrokosmosa koji ga okružuje, kao i da je, sa druge strane, sposoban da svojom slobodnom voljom taj makrokosmos menja ili uređuje onako kako njemu odgovara, budući da mu je dato da astro simbole svojevoljno primenjuje u praksi.

Jer, poznato je da čovek svojim mislima i osećanjima (a kasnije i svojim iskustvom) može da utiče na svoje nebo, odnosno, na svoje telo, osobine i realnost (karmu), a menjajući sebe, on sinhrono menja i druge. Astrologija mu samo pomaže u tome i predstavlja "znakove pored puta" njegovog života. Ona mu olakšava da upozna svoje potencijale i da na taj način pronikne u suštinu svog postojanja, života, smrti i Boga, i to, upravo, kroz njegov horoskop rođenja, jer - karakter je sudbina. Proučavajući ulogu nebeskih tela u formiranju čovekovog karaktera, temperamenta i potencijala, astrologija nam omogućava uvid u naš mikrokosmos, kao i u smerove putem kojih možemo sazrevati i progresirati, jer samo introspekcijom možemo postići željene promene u životu, kao i emocionalni i duhovni rast. Baš kao što kaže Maugham: "Postoje dve dobre stvari u životu: sloboda misljenja i sloboda akcije. I odgovornost za oboje" ili Mile Dupor: "I najtezi aspekti razbijaju se mirom i suzdrzavanjem". Postoji i obrnuti proces, a to je da fenotip utiče na genotip, odnosno, da svako od nas svojim nebom utiče na kompletnu prirodu. A svako od nas je deo mozaika makrokosmosa, od kojeg smo nastali.

Astrologija je racionalistička, interdisciplnarna nauka, koja se služi naučnom, objektivnom metodologijom, zasnovanom na posmatranju, analiziranju i sintetisovanju posmatranog materijala, a uz pomoć matematičkih, odnosno kosmičkih formula. Naučna analiza posmatranog objekta ili fenomena svodi se na njegovo rastavljanje na najelementarnije delove i utvrđivanje osnovnih zakona koji povezuju te delove u jedinstvenu celinu. Pošto se događaji na nebu, usled cikličnih kretanja nebeskih tela, mogu vrlo precizno predvideti, nameće se logičan i ispravan zaključak o predvidljivosti života pojedinca, života ljudskih zajednica na Zemlji i raznih drugih dogadjaja. Konsultujući matematiku, psihologiju, filozofiju, istoriju, sociologiju, lingvistiku, biologiju i ostale nauke, astrologija se razvila u nekoliko poddidsciplina (astromedicina, astropsihologija, astrometeorologija itd) i kao takva, pruža nam sveobuhvatan uvid u čovekovu dušu i njen odraz u njegovom životu. Putem astroloških simbola, kao što su planete, znaci, kuće i aspekti u trenutku našeg rođenja, u stanju smo da objektivno sagledamo aspekte sopstvene ličnosti, naše težnje i potencijale, što nam omogućava sazrevanje, kao i pronalaženje u svetu i u životu. Astrologija uzima u obzir i kulturološke faktore u kojima je čovek odrastao, njegovo vaspitanje i obrazovanje, kao i pol, jer ovo umnogome utiče na ponašanje pojedinca, a samim tim i na njegovu sudbinu.

Astrologiju sam zavolela još kao dete, budući da je sudbina želela da se već sa nekih desetak godina sprijateljim sa jednom ženom iz komšiluka, koja se tada astrologijom uveliko bavila i koja mi je iscrtala natalnu kartu, te ju je, svaki put kad bismo se videle, srčano analizirala, pričajući mi o mom karakteru i mogućem životu. Zatim mi je pozajmila knjige Linde Gudmen, Gorana Milekića i Mileta Dupora, koje sam u jednom dahu pročitala. Ipak, moje zanimanje za astrologiju bilo je površno, iako sam još tada naslućivala koliko je ova nauka slojevita i prepuna tajni koje mi mogu pomoći da se u životu lakše snalazim. I, malo po malo, moje astrološko znanje i životno iskustvo su rasli, a ja sam sve bolje i bolje upoznavala samu sebe, kao i svoje najbliže. Poslednjih deset godina intenzivno se bavim astrologijom i smatram da sada mogu da pomognem i drugima, a da to bude stručno i objektivno. Primarno zvanje mi je diplomirani filolog srpskog jezika i književnosti, mada se u životu, doduše na maternjem jeziku, često koristim astrološkom lingvistikom, odnosno jezikom astroloških simbola, a priče koje često pričam deci upravo su one koje ispredaju njihove natalne karte i koje, ne samo što ih uspavljuju, nego im, isprepletene sa arhetipskim, mitološkim slikama, protkanih u njih, omogućavaju da, dubljim razmevanjem delova sebe, ljubavi i mržnje, života i smrti, lakše razumeju i sopstveni život, kao i njegovu svrhu. Tekstovi koji se nalaze na ovom sajtu pisani su spontano i sa ljubavlju, i u trenucima kada sam osetila istinsku potrebu da ih napišem, a sve u cilju da pomognem onima kojima je pomoć potrebna. Duboko sam uverena da sam u svojoj nameri uspela.

Vaša Astro Ascella