Usluge Astro Ascelle

Cena jedne vrste horoskopa (natalni, uporedni, kompozitni, solarni, lunarni, diurnalni, horarni...) ili numerološke karte je 40 evra.

Uplate iz Srbije (u dinarskoj protivrednosti) možete izvršiti na račun broj 275000064041162726, banka "Societe Generale", A.D, Beograd-Zemun. Primalac je Tatjana Jovanović PR, a svrha uplate: Izrada horoskopa. Kao poziv na broj upišite vaš matični broj.

Uplate iz inostranstva možete izvšiti preko Western Union-a, na ime i prezime: Tatjana Jovanović, 11080 Zemun-Beograd, Srbija. Kada izvršite uplatu, pošaljite mi MTCN na imejl (desetocifreni broj koji dobijate prilikom uplate). 

Za bliže informacije pošaljite imejl na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili pozovite 064 157 0 597.

 

 

Recepcije

Recepcija je astrološki termin koji označava odnos dve planete koje su u izmenjenim sedištima i vrlo je bliska trigonu u smislu da je veoma pozitivna. Npr, Mars u Vodoliji, a Saturn u Škorpiji (jer Mars vlada Škorpijom, a Saturn Vodolijom). Ove dve planete nisu u konjukciji, kako mnogi misle, vec u recepciji. To znači da planete koje su u ovom odnosu dispozicijom odlaze u svoja sedišta. Dakle, ako imate neki problem, čiji su uzrok planete u recepciji, on će se srećno rešiti, jer će planete otići u sopstveni znak, odakle će delovati mnogo stabilnije. Ukoliko je aspekt izmedju ovakvih planeta povoljan (sekstil ili trigon, ponekad i konjukcija, ako je jedna planeta, recimo, na 28* jednog znaka, a druga na 2* narednog), lakše će se doći do raspleta sporne ili aktuelne situacije. Ukoliko je medju ovakvim planetama aspekt izazovniji (kvadrat ili opozicija), ishod će biti bolji, mada uz odredjene prepreke.
Zašto su dostajanstva planeta važna? Zato što se svako mnogo bolje oseća u svom domu, nego na ulici, zar ne? Ne kažem da su planete u izgonu negativne, ali one tamo ne mogu izraziti svoju osnovnu prirodu. Npr, Venera u Škorpiji. To je Venera koja je prevazišla sebe i otišla preko puta, u svoju 8. kuću, kod svog oponenta Marsa, kome poklanja celu sebe i u toj ljubavi, najčešće, sagoreva ili transmutira. Ili Sunce u Vagi. Vaga nije znak u kojem se Sunce najbolje oseća. Sunce je vatreno, strastveno, a Vaga vazdušna i hladnjikava. Suncu je najvažnije da se dobro zabavi, da uživa, njemu nisu svojstvene teže teme. Vagi je, pak, najvažnija harmonija medju partnerima, a ona se, pre svega, postiže čistom ljubavlju, do koje se ne dolazi preko noći. Tek onda sledi vodjenje ljubavi, koje uključuje znak koji sledi nakon Vage, a to je Škorpija. Ipak, Sunce u Vagi može biti vrlo vaspitano, taktično, društveno, pa čak i popularno.

Ilustrativan primer za planete koje su u recepciji, a u izazovnom aspektu jeste ljubavni četvorugao (da, i to postoji!) Zamislite situaciju da su se dva najbolja prijatelja posvadjala, jer je svaki oteo devojku onog drugog. Oni će se daviti i gnjaviti, medjutim, kada im se devojke vrate, možda će i dalje osećati izvestan animozitet jedan prema drugom, ali će biti mnogo staloženiji i moći će da razmišljaju i donose odluke hladnije glave.

Naravno, astrologija je veoma složena slika karaktera jednog čoveka, pa ako neko ima Veneru u Škorpiji, ali u 2. ili 7. kući, emotivni život ove osobe će biti mnogo bolji, nego što bi, inače, bio, iako je i dispozicija veoma važna. U tom smislu, ako je Venera u Škorpiji u recepciji sa Plutonom ili Marsom u Vagi, ona će, itekako, znati da pronadje meru u poklanjanju svoje ljubavi i više će ceniti sebe. S druge, strane, Pluton odlazi na mesto Venere, u svoj znak, Škorpiju, odakle će delovati mnogo prirodnije, tako da deo sudbine natusa, koji je vezan za ove dve planete neće moći da se pogorša, već samo da se poboljša. Moglo bi se reći da planete koje su u recepciji imaju svog dvojnika ili blizanca, što bi u ovom konkretnom primeru značilo da imamo dve Venere - jednu u Škorpiji, a drugu u Vagi, kao i dva Plutona.

Osim što postoje recepcije po sedištu (u znaku ili kuci), dobrodošle su i recepcije po egzaltaciji. Egzaltacija je stanje velike sreće odredjene planete. Nešto kao zaljubljenost. Svakako da se planeta mnogo bolje oseća u znaku svog sedišta, ali je veoma pozitivna i u znaku svoje egzaltacije. Recimo, Mesec je u Vagi, a Saturn u Biku. Ma u kakvom odnosu ove dve planete bile, ishod njihovog delovanja uvek će biti povoljniji, jer će Saturn otići u Vagu, a Mesec u Bika.