Usluge Astro Ascelle

Cena jedne vrste horoskopa (natalni, uporedni, kompozitni, solarni, lunarni, diurnalni, horarni...) ili numerološke karte je 40 evra.

Uplate iz Srbije (u dinarskoj protivrednosti) možete izvršiti na račun broj 275000064041162726, banka "Societe Generale", A.D, Beograd-Zemun. Primalac je Tatjana Jovanović PR, a svrha uplate: Izrada horoskopa. Kao poziv na broj upišite vaš matični broj.

Uplate iz inostranstva možete izvšiti preko Western Union-a, na ime i prezime: Tatjana Jovanović, 11080 Zemun-Beograd, Srbija. Kada izvršite uplatu, pošaljite mi MTCN na imejl (desetocifreni broj koji dobijate prilikom uplate). 

Za bliže informacije pošaljite imejl na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili pozovite 064 157 0 597.

 

 

Dok je vladao Uran...

U nekoliko navrata pominjali smo važnost Saturna u akvarijanskoj eri, ali hajde da kažemo još nekoliiko stvari o onome što možemo očekivati u narednom periodu, ovog puta iz ugla ličnih planeta.

Kao što znamo, u eri Riba planeta Neptun je imala primat nad ostalim planetama, odnosno, našu realnost je karakterisala viša energija Venere, oličena u energiji dalekog Neptuna. Ljubav je bila uzvišena, nematerijalna i suprotstavljena zemaljskoj, telesnoj, Venerijanskoj ljubavi. Drugim rečima, Neptun je bio Bog kojem je trebalo da se klanjamo, u potpunosti zanemarujući ostale aspekte naše ličnosti. Prema religijskim konceptima, koji su vladali u protekla dva milenijuma, telesna ljubav predstavljala je pad u greh, dok je nematerijalna, transcedentalna ljubav, i u interpersonalnim i u transpersonalnim odnosima, bila nešto što je imalo i težinu i cenu. Duša je bila u potpunosti odvojena od materije, a kao proizvod takvog načina percipiranja realnosti, dobili smo more prestupa mimo utvrdjenih Neptunovskih konvencija, oličenih u 10 božijih zapovesti. Sa tačke gledišta Saturna, ove zapovesti bile bi sasvim prihvatljive, ali sa neptunovske tačke gledišta, i ne baš, budući da je akcenat na nematerijalnim, duhovnim vrednostima bio u opoziciji ili, bolje rečeno, u inkonjukciji sa potrebama zemlje. Sa jedne strane, postojao je Bog (Neptun), a sa druge, grešni ljudi, koji su, zbog pada u materijalno, trpeli strahovite optužbe sopstvene savesti. I ne samo to. Čovek je pao i niže. Pao je u promiskuitet, premda, tajno.

Čini se da će u eri Vodolije na scenu stupiti neki drugi bog, poslat od nebeskog Urana. Ali, za razliku od Neptuna, koji predstavlja jednu višu osećajnost, Uran predstavlja jednu višu racionalnost, koju iz perspektive prosečnog čoveka možemo nazvati - genijalnost. Uran nema nikakve veze sa emocionalnim i teško da se može i pretpostaviti kako će se jedna, gotovo nepraktična, vizionarska, revolucionarna inteligencija Urana uklopiti u naš zemaljski život. Ne samo što će Uran potisnuti fizičko ispoljavanje naših osećanja, već će potisnuti bilo kakvu osećajnost u nama. Uran predstavlja jednu višu misao, koja nam se, najčešće, javlja u vidu genijalnih ideja, koje su revolucionarne, vizionarske, u datom momentu nepraktične i nerealne. Medjutim, Uran je i simbol humanosti i bratstva, to je planeta individualnog nesvesnog, koja podstiče bolje medjuljudske odnose na bazi humanosti, što, ukoliko ovo shvatimo kao višu ideju, može imati sasvim pozitivan odziv medju ljudima.

Evo šta je o tome rekao naš poznati astrolog, Mile Dupor:

"Šta nosi buduća era Vodenjaka proučite samo taj tip; jer odsada će se takvih tipova sve vise i radjati. Ljubav će biti vodenjački romantična, svijetla, radosna, ležerna; erotske veze slobodne, neprisilne, drug i drugarica. Time će se ublažiti zaoštrenost polova a pojačati hermafroditizam. To nije onaj nesvjesni kao tipa ME, nego svjesni i humani kao tipa UR; čovjek je brat sviju ljudi. To isto je i žena, koja vise nije imovina jačeg spola. Tako će erotski konci pohvatati blage niti sa svim članovima društva, a tek nešto jače izmedju odabranih polova. U budućnosti će opadati erotske egzaltacije; oplemenjen eros možda uzme još nepoznate oblike, ali nikad vise neće poći da ugrožava sreću drugoga. Pošto se polovi u Vodenjaku otupljuju, to je olakšano i suzdržavanje, opet na sreću šireg društva..."Dakle, mogući scenario akvarijanske ere mogao bi da ima dve verzije.

Po prvoj, naš novi Bog bi mogao da propagira ideju transcedentnog razumevanja na bazi racionalnog, humanog odnosa, tj. odnosa u kojem, npr, bračni partneri (ako brak kao institucija uopšte i bude postojao), neće bezuslovno voleti jedan drugog (kao do sada), već će, pre svega, biti prijatelji, koji poštuju znanje i inteligenciju jedan drugog. Bračni odnos bi mogao u potpunosti biti lišen, ne samo telesne ljubavi, nego i emocija uopšte.

Drugi mogući scenario bismo mogli zamisliti kao priču u kojoj su iskustva Venere, pa hajde da kažemo obogaćena, mada bi realnije bilo reći degenerisana Uranskim uticajem, što bi kao proizvod imalo neku vrstu promiskuiteta medju ljudima, jer bi ljudi, posebno zbog toga što će biti naterani na lišavanje emocija, mogli imati seksualne odnose sa bilo kim, pod maskom prijateljstva. Jer, voda i zemlja u nama neće nestati, samo će biti potisnuti ili izmenjeni. I zato će tražiti puteve da se ispolje. Svaka transcedentna (duhovna) energija, bilo da je više ili niže frekvencije, putem elementa zemlje dobija svoju formu, svoj materijalni oblik, a Uran (kao i Neptun) neće tako lako dozvoliti bilo čemu da se ispolji na zemaljskom planu. Paradoksalno, njegove ideje hoće (čak i da komunikacija medju nama postane telepatska ili intuitivna), što je samo dokaz da Saturn ni ovoga puta neće biti tako lako poražen. Nisam sigurna na koji način bi bilo najbolje pomiriti ostale aspekte naše ličnosti sa dominirajućim, Uranskim, ali bi bilo poželjno pronaći način da pomirimo Urana i Geu, nekadašnje supružnike. Jer, kao što je poznato, Uran i Gea, prvi bogovi kosmosa, bili su brat i sestra i, istovremeno, muž i žena. Imali su bezbroj dece - kiklope i titane. Uran je svoju decu zatvorio u Tartar, ali je jedan od Titana, Kronos (Saturn) uspeo da porazi svog oca Urana, kastriravši ga, i da se oženi svojom sestrom Reom, te da zajedno sa njom zavlada svetom. Kronos je pojeo svu svoju decu, ali je Rea uspela da spasi svoje poslednje dete, Zevsa (Jupitera), koji je, nakon što je odrastao, postao vrhovni bog.

Prema tome, Uran je, kao i Merkur, potpuno lišen osećanja (bespolan je) i u večitoj je, revolucionarnoj, borbi sa sinom Kronosom (Saturnom), koji vlada zemljom. U prvi mah, Saturn će se truditi da zadrži tradicionalne vrednosti, ali, kako vreme bude prolazilo, Uran će uspostavljati svoje. Bilo kako bilo, najbolji način da ostanemo celoviti je da ne zanemarujemo ostale planete u nama, žrtvujuci ih bogu Uranu, već da ih uklopimo u njegovo vidjenje vremena koje sada živimo.